30.1.06

Å bli gærent sint når det smeller.

Det skal ikke så mye til for å fyre opp enkelte muslimer,
bare et par skeive tegninger.
Softtag prøvde å tirre en prest her om dagen ved å si til ham at fitte egentlig ikke er et stygt ord. Da ble han litt irritert, men bare litt. Da spurte Softtag om kanskje ikke homofitte var et litt styggere ord. Da lo presten.

Softtag lurer på hva en Imam hadde sagt om den saken?

Softtag har tenkt seg på jobb i morgen, og får håpe de lar være å sprenge t-banen i lufta på grunn av et par skeive tegninger. Softtag lurer litt på om de hadde hatt godt av et litt mer avslappet forhold til verden. Ta ting med et smil i stedet.. En veit jo at stress ikke er bra for nervene, for da blir en jo så gærent sint når det smeller.

Softtag

20.1.06

En bekjent av Matias Faldbakken kjøpte tre ukjente tekster av Jan Kjærstad av undertegnedes venn, - bruktbokhandleren i Molde.

Snort stories er en samling korte tekster skrevet av Matias Faldbakken. Noen av disse tekstene er tidligere utgitt i forbindelse med hans kunstutstillinger, og noen er publisert i ulike tidskrifter og aviser. Dette er et litt dårlig utgangspunkt for samlingen, da disse tekstene ikke er i sin rette sammenheng. Enkelte av tekstene bør forståes i forbindelse med et større kunstprosjekt. Men allikevel kan en få noe ut av dem når de ikke ses i denne konteksten.

Tekstene er i hovedsak et innspill og kritikk av kulturfeltet. Både høy og lavkultur. Her får kulturkritikken og kunstneren gjennomgå. Kritikeren er bare ei høne som kakler når høna (kunstneren) legger et egg, og kunstneren er ikke lenger den som provoserer fram reaksjon. Kunstneren har selv blitt byråkrat med ni til fire jobb, og må forhandle med publikum om forandring.

Det merkelige med Matias Faldbakken er at han gir skarp kritikk av kunstneren som bedriver samfunnsmessigkritikk og aktivisme i sin kunst. Det er nettopp hva han gjør sjøl! Han kritiserer både kunstneren og samfunnet. Et eksempel på snedig samfunnskritikk er historien Kvinnelig resignasjon - Jan Kjærstad.

Det virker som Matias Faldbakken vil skyte ned alle “sannheter“. Dette gjør han ved å utslette alle forestillinger ved å vise oss motstridene holdninger som utvisker hverandre. Både hos seg sjøl, i kulturfeltet og i samfunnet.
Dette kommer også fram i måten han har konstruert tekstene ved å blande fiksjon og fakta. Dette virkemidlet bruker han til å komme med underfundige poenger.

Softtag

16.1.06

Er du en hvit mellomklasse mann med mainstreamfrykt og identitetskrise. Fortvil ikke!

Er du en hvit mellomklasse mann uten tilhørighet til noen subkultur eller annen identitets skapende kultur? Da føler du kanskje at du bare er en ubetydelig størrelse i en stor grå masse? Kanskje du ikke føler det totalt bevisst, men delvis, ubevisst? Den kjiipe følelsen av å ikke skille seg ut i mengden. Å være ingen, å ikke ha en egen identitet.

Da kan du flytte inn i WASPbyen. WASPbyen er en forstads by hvor du blir garantert, det står i klausulen, at du ikke er en del av den grå massen og mainstream. Det er bare å sette seg på venteliste for kjøp av hus i denne perfekte forstaden. Kontakt Softtag for nærmere opplysninger. softtag@hotmail.com

Softtag opererer som megler for idearkitekten A. Rasul.

Softtag

11.1.06

Støre Is Back! Puddler, og vestkantsfruer.

Støre en puddel? Nei, heller en bestemt dachs til tross for puddelaktig brev til Condie. Nå henger han i Usa regjeringas stortå og gneldrer. Han kaster seg med på fru Merkel og amnestys kritikk av fangebehandlinga på Guantanamo.

Gamle damer liker hunder, og gamle damer liker Støre. Softtag har lagt merke til at gamle damer også liker ham. Han har skikkelig draget på gamle vestkants damer faktisk. Med eller uten hund. Han treffer dem hver eneste dag på jobb, da hagler det smil og komplimenter. De kan rett og slett ikke motstå Softtags shabby kultiverte sjarm; og de blonde krøllene. Softtag er singel og rimelig blakk fortida. Lurer litt på om....

- de kan leve med at Softtag har en hang til å drikke mye øl, skrive med kritt på vegger og bedrive rød sosialdemokratisk nett-aktivisme?

Softtag

9.1.06

Forfengelig, forgjengelig.

Er jeg forfengelig hvis jeg er bruker mye tid på å bekjempe forgjengelighet?

Jeg har funnet ut at jeg bruker mye tid på bekjempe forfall. Det være seg forfall av klær, sko, og utstyr av alle slag. Jeg fjerner nuper fra ullgensere, tetter høl og flikker på på utstyr. Dette er en fånyttes jobb, det bare utsetter forgjengeligheten litt, men det ender samme faen i forfall. Sånn er det med det meste. Kroppen, materielle ting og kjæresteforhold.

Da sier jeg til meg sjøl, stå på din trell, ditt lodd er lik Sisyfos. Du veit han som ustanselig ruller en stein opp bakken, og når den er på toppen ruller den ned igjen.

Det er bare å ta det med litt børst, som er et godt tips fra Mette-Marit alias frøken martinsen

Softtag

6.1.06



Å. Det nye året kom med et smell!

Med kræsjlanding midt i hverdagsvirkeligheten. Når romjuls og nyttårs bakrusen endelig har gitt seg kommer ei ny helg. Det er like greit å hoppe over helga å sette inn hverdagsgiret. Alle og enhver trenger en hverdagsvirkelighetskorrigering. Ikke minst Kristin Halvorsen.

Boikott av Israel! Hva er det du mener? Er det du som har sagt det? Eller er ordene blitt lagt i munnen på deg? Det er riktig nok Sv politikk, men dette henger ikke på greip i regjering! Litt dårlig timing også kanskje? Nå når grisen Ariel Sharon ligger og kaver med griselabbene sine for å overleve. Norge tjener ikke noe på å føre sånn politikk. De eneste som taper på dette er
Norge.

Hvis vi vil ha noen som helst innflytelse i konflikten mellom Israel og Palestina er det lurest å holde seg mest mulig nøytral. En konfliktløser må ha tillit fra begge parter i en konflikt. Dette undergraver tilliten hos Israel. Dessuten brygger det opp til en real maktkamp der nede, og da har ikke boikott av Israel noen som helst ønsket effekt på opinionen der.

Vil du allikevel ha en blanding fakta og fiksjon. Les Matias Falbakkens "Snort Stories"

Softtag