21.2.06

Verdensmesteren i Rubiks kube.

Det er ikke mange forunt å møte verdensmestere! Det finnes mange slags verdensmestere. Mange av dem står på ski. De fleste av oss ser dem bare på tv. Spesielt nå under de olympiske leker. Denne tidligere verdensmesteren behersker kuben. Du veit den snodige kuben med forskjellige farger, som barn tok i fra hverandre og puslet på plass igjen tidlig på åttitallet, når de ikke behersket teknikken.

Softtag møtte den tidligere verdensmester i Rubiks kube seint en kveld på en bar den dagen Lars Bystøl hadde hoppet og vunnet gull. Denne tidligere verdensmesterens rekord var seksten sekunder. Han hadde med seg en kube og viste det stolt fram. Softtag var i det filosofiske hjørnet, og gikk veien fra geometri inn i spørsmålet om matematikk kan gi svaret på alt. Vår verdensmester måtte tenke seg om.

En ting er å beherske kuben, en annen ting er å beherske verdensaltet. Han kunne ikke gi noe svar. Men, Softtag i SIN verdensmestermodus sier selvsikkert at matematikk aldri kan gi svaret på alt. Matematikk er kun en tankekonstruksjon, og denne tanke konstruksjonen kan aldri bli så avansert at den kan gi svaret på alt. Så falt diskusjonen inn i religionen. Det viste seg at vår tidligere verdensmester i Rubiks kube er gift med en muslimsk kvinne.


Softtag

17.2.06




Softtags writing in New York er dokumentert på denne linken BH. Takk til BH for filmopptaket. Her kan du se Softtags gave til Kineserne i China Town. Et dikt tagget med kritt på en passende vegg.

Far inside
under the stars
of the mind
flaps a
half witted
chicken.


See you around.

Softtag
Å definere tigging som menneskehandel er bare et grep for å bli kvitt tiggerne fra Øst- Europa fra gatene.

Menneskehandel er kynisk utnyttelse av mennesker, det være seg å tvinge mennesker til prostitusjon eller ulønnet arbeid. Tiggerne fra Øst-Europa som vi ser i gatene i Oslo har ikke bakmenn som tvinger dem til å tigge. Undertegnede har selv snakket med flere av dem. Disse har organisert seg selv og deler pengene seg i mellom.

At justisminister Knut Storberget går ut og vil definere dette som menneskehandel er et grep for å bli kvitt dem. Dette gjør han fordi han ikke har noen annen lovhjemmel etter at Odd Einar Dørum fjernet løsgjengerloven.

Softtag

6.2.06

Som tiden går og galskapen sprer seg,

framstår Vampus og hennes kumpaner i Muhammed karikaturtegning publiseringskampanjen som en mer og mer mistilpassa gjeng i forhold til kulturforståelse og midtøstenpolitikk.

Her kan det bli lenge til før ytringsfriheten får gode vilkår når ekstremistene får gratis påfyll fra trassige unger og salgskåte avisredaktører i vest.

Softtag

4.2.06

Bloggere som publiserer Muhammed tegningene oppfører seg som en gjeng trassige unger.

Jeg ser at en rekke bloggere har kasta seg på en infantill Muhammedtegning publiseringskampaje. Hva er vitsen? Det er rett og slett forferdelig barnslig. Ved å publisere disse tegningene viser dere bare at dere har tapt. Dere har blitt like umodne som de muslimske ekstremistene. De har fått dere ditt dem vil, som et redskap til å splitte muslimer og kristne/ateister.

Å debattere prinsippene rundt ytringsfrihet er en sak. Å erte på seg muslimer som føler seg ærekrenket av bildene er bare et tegn på barnslig trass. Som fører til sterkere polarisering mellom muslimer og kristne/ateister.

Dette kan føre til sterk tilbakegang av integrasjonen av muslimske indvandrere, som igjen fører til større utestengelse i fra arbeidslivet blant ungdom med invandringsbakrunn, som igjen kan skape sosial uro og trang til opprør.

Hvis dere vil ha et tolerant, demokratisk og moderne islam med ytringsfrihet er dette det stikk mottsatte av hva dere burde gjøre. Dere viser her nettopp den intoleransen dere egentlig bekjemper. Og la være å trykke disse tegningene nå er heller ikke noe stort tilbakeslag for ytringsfriheten.

Det skulle ikke forundre meg at dette vil få flere tragiske konsevenser når denne barnslige trassen brer seg rundt i verden.

Softtag