12.2.07


                                                         Carl I Hagen på bønnemøte hos menigheten levende ord.



Fremmskrittspartiet utnytter godtroende folk med lav IQ

Det er mye som tyder på at den jevne FrP-velgeren har lav intelligens, denne ulempen deler de med kristne som organiserer seg i små trossamfunn. Statistiske undersøkelser viser at Frp-velgere har lav utdannelse og er lavt lønnet, noe som gjerne (men ikke alltid) peker i retning av lav intelligens. Den typiske FrP-velgeren lar seg sjarmere av folkelighet, personlig utstråling og enkelt språk. De har lav evne til å følge et komplisert resonnement, og lar seg heller sjarmere av karisma og følelser, noe de har til felles med kristne i små trossamfunn.

Et ganske alvorlig fenomen er at maktpersoner bevist utnytter dette til å skaffe seg makt og innflytelse. Dette er et fenomen organisasjons-psykologer er veldig klar over.

Hvorfor tror dere at Carl I Hagen flørtet med kristne trossamfunn? Svaret er ganske enkelt. Folk i kristne trossamfunn er gjerne dirigert av sine følelser, de stoler på karismatiske autoriteter, og de tenker ikke gjennom alle sider av en sak. De stoler på sin leder og lar lederen ofte ta viktige avgjørelser for dem. Carl I Hagens strategi i møte med menigheten Levende ord var følgenede; Har du skaffet tilliten til noen av disse folkene har du fort tilliten til hele gruppa, og det frembringer en mengde nye velgere.

Å utnytte folks godtrohet er maktmisbruk. Mange som stemmer FrP vil få trangere økonomi hvis FrP kommer til makta. Dette gjelder blant annet alenemødre, kronisk syke, og trygdemottakere, og beklagelivis er det mange Frp velgere blant dem.

Softtag