3.4.07

HVA STEMMER DU PÅ? OG HVORFOR!?


Folk må bli mer klar over hva slags samfunnsvisjon politikerne står for, og hva som kommer ut i praksis. Det finnes en hel del velgere som stemmer ut i fra deres standpunkt på enkeltsaker uten å forstå hva de får med seg på lasset. De forstår rett og slett ikke hva slags helhetlig politikk det partiet de stemmer på fører.

For å ta noen eksempler.En ønsker sikker velferd og gode skoler, og stemmer derfor SV.

SV vil sikre en god velferd, gode skoler, og et trygt samfunn for de fleste", men i sin helhet vil de begrense markedets frihet til en minimum og øke statens kontroll, noe som kan føre til at næringslivet vil slite i konkurranse med andre frie (utenlandske) markeder, noe som igjen kan føre til dårligere samfunnsøkonomi, som igjen fører til mindre penger til fellesskapet og velferden.

En ønsker bedre vilkår for privat næringsliv, frihet og trygghet , og stemmer derfor Høyre.

Høyre lover bedre vilkår for næringslivet, skattelette, større personlig frihet, mindre byråkrati og fritt marked. De ønsker også et mindre sikkerhetsnett (i form av mindre sosialstønad, trygd osv.) noe som kan øke skaperlyst og selvstendige individer som etablerer bedrifter og finner seg egne næringsveier, som igjen gir arbeidsplasser og økt økonomisk verdiskapning i sin helhet i samfunnet. Men som en følge av dette får en tøffere konkurranse individene imellom om å skape og å sikre seg verdier og goder som gir sikkerhet for dem selv. I denne konkurransen vil det alltid være tapere og slitne deltakere med begrensede ressurser. I dette frie "spillet" vil de som har store ressurser i utgangspunktet lett utkonkurrere de mindre ressurssterke. Verdiene blir da akkumulert hos de sterkeste i konkurransen. Denne skeive verdifordelingen skaper nød og utrygghet i bunn. Dette vil skape frustrasjon og kriminalitet, som får ringvirkninger oppover. Resultatet blir da et ustabilt og utrygt samfunn.

Et siste eksempel, hvis du ønsker en salig blanding av disse to politiske retningene, og stemmer Fremskrittspartiet.

Da sitter du igjen med et farlig prøveprosjekt som ingen veit utfallet av. Mest sannsynlig vil det her også bli en skeiv verdifordeling, og utfallet for de som er resursvake og som stemmer FrP vil bli trangere økonomi. Som igjen skaper mer kriminalitet og utrygt samfunn.

Softtag