3.3.14

RUSSISK PROFESSOR SPÅDDE BORGERKRIG I USA







Den russiske vitenskapsmannen Igor Panarin hevdet med fult alvor at det ville bli borgerkrig i USA i 2010. USA ville bli delt i seks deler hevdet han videre. Kinesere ville ta kontroll over vestkysten og meksikanere ville ta over sør. Panarin har en doktorgrad i statsvitenskap og er professor ved det akademiske utenriksministeriet i Russland.


Grunnen til den kommende borgerkrigen var finanskrisen, fall fra økonomisk verdensherredømme og økende motsetninger i USA, mente han. Det er ikke tvil om at russerne var og er på offensiven, og så fram til borgerkrigen.

USAs undergang venter de fortsatt på. Vi har sett at spådommen ikke ble noe av den gang, og vi vil se om de fortsatt venter forgjeves. Jeg fikk i alle fall en god latter da jeg leste om dette i Pravda i 2009.













RUSSERNE HAR EN KOLLEKTIV SJELEKRISE

Russerne har tilgitt Stalin for massedrap og satt han inn på tredjeplass i en tv-kåring over beste russer. Som vi skjønner sliter den vanlige russer fælt med sitt virkelighetsbilde. Et virkelighetsbilde hvor det er utbredt med sovjetnostalgi, nasjonalisme, rasisme, homohat, vestlig popkultur, lett-fascisme, blandet med ortodoks kristentro. Alt dette i et salig kaos.

Her er det så mye grums og drit, at vi snart vil få en ny Dostojevskij, som beskriver dette kav av et forskrudd sjeleliv. Det bra for litteraturen, men ille for russerne. Det er kollektiv sjelekrise! Vi nordmenn derimot, har ingen sjel og unngår dermed sånt.



Softtag