4.2.06

Bloggere som publiserer Muhammed tegningene oppfører seg som en gjeng trassige unger.

Jeg ser at en rekke bloggere har kasta seg på en infantill Muhammedtegning publiseringskampaje. Hva er vitsen? Det er rett og slett forferdelig barnslig. Ved å publisere disse tegningene viser dere bare at dere har tapt. Dere har blitt like umodne som de muslimske ekstremistene. De har fått dere ditt dem vil, som et redskap til å splitte muslimer og kristne/ateister.

Å debattere prinsippene rundt ytringsfrihet er en sak. Å erte på seg muslimer som føler seg ærekrenket av bildene er bare et tegn på barnslig trass. Som fører til sterkere polarisering mellom muslimer og kristne/ateister.

Dette kan føre til sterk tilbakegang av integrasjonen av muslimske indvandrere, som igjen fører til større utestengelse i fra arbeidslivet blant ungdom med invandringsbakrunn, som igjen kan skape sosial uro og trang til opprør.

Hvis dere vil ha et tolerant, demokratisk og moderne islam med ytringsfrihet er dette det stikk mottsatte av hva dere burde gjøre. Dere viser her nettopp den intoleransen dere egentlig bekjemper. Og la være å trykke disse tegningene nå er heller ikke noe stort tilbakeslag for ytringsfriheten.

Det skulle ikke forundre meg at dette vil få flere tragiske konsevenser når denne barnslige trassen brer seg rundt i verden.

Softtag

No comments: