21.2.06

Verdensmesteren i Rubiks kube.

Det er ikke mange forunt å møte verdensmestere! Det finnes mange slags verdensmestere. Mange av dem står på ski. De fleste av oss ser dem bare på tv. Spesielt nå under de olympiske leker. Denne tidligere verdensmesteren behersker kuben. Du veit den snodige kuben med forskjellige farger, som barn tok i fra hverandre og puslet på plass igjen tidlig på åttitallet, når de ikke behersket teknikken.

Softtag møtte den tidligere verdensmester i Rubiks kube seint en kveld på en bar den dagen Lars Bystøl hadde hoppet og vunnet gull. Denne tidligere verdensmesterens rekord var seksten sekunder. Han hadde med seg en kube og viste det stolt fram. Softtag var i det filosofiske hjørnet, og gikk veien fra geometri inn i spørsmålet om matematikk kan gi svaret på alt. Vår verdensmester måtte tenke seg om.

En ting er å beherske kuben, en annen ting er å beherske verdensaltet. Han kunne ikke gi noe svar. Men, Softtag i SIN verdensmestermodus sier selvsikkert at matematikk aldri kan gi svaret på alt. Matematikk er kun en tankekonstruksjon, og denne tanke konstruksjonen kan aldri bli så avansert at den kan gi svaret på alt. Så falt diskusjonen inn i religionen. Det viste seg at vår tidligere verdensmester i Rubiks kube er gift med en muslimsk kvinne.


Softtag

No comments: