8.3.06

Liberalisme folk i mellom. Økonomisk liberalisme undergraver individbaserte rettigheter.


Individbaserte rettigheter er bra. Liberalisme er bra kun på to områder, og det er folk i mellom, på det sosiale plan, og på det samfunns-sosiale plan. Med det samfunns-sosiale plan mener Softtag individet i møte med samfunns-institusjoner. Ingen moderne sosialdemokrat bestrider det.

Liberalisme i økonomien derimot overkjører de mindre ressurssterke individene. Har dere liberalister fått med dere hva som skjer i USA hvor det er hardcore økonomisk liberalisme? Der sliter folk uten utdannelse, de må ta opptil tre deltids jobber for å overleve fordi det liberalistiske økonomiske systemet gjør at bedrifter kan utnytte dem på det groveste!
De har nærmest ingen rettigheter i møte med sine arbeidsgivere. Hvor blir det av de individbaserte rettighetene her? De drukner i den økonomisk-liberalistiske trangen etter maksimal økonomisk profitt.


Da er det kanskje på plass med kollektiv makt i fagforeninger, som kan kreve bedre vilkår? Det irriterer Softtag forferdelig at liberalister som er så for individbaserte rettigheter, også lovpriser liberalisme innen økonomien. Det er en gigantisk selvmotsigelse.

Softtag

No comments: