30.4.06

VÅRRENGJØRING? Skal vi fjerne de Øst-Europeiske tiggerne slik at det blir ordentlig reint i gatene?


Å definere tigging som menneskehandel er bare et grep for å bli kvitt tiggerne fra Øst
Europa fra gatene.
Menneskehandel er kynisk utnyttelse av mennesker, det være seg å tvinge mennesker til prostitusjon eller ulønnet arbeid. Tiggerne fra Øst Europa som vi ser i gatene i Oslo har ikke kriminelle bakmenn som tvinger dem til å tigge. Undertegnede har selv snakket med flere av dem. Disse har organisert seg selv og deler pengene seg i mellom.

At justisminister Knut Storberget går ut og vil definere dette som menneskehandel er et grep for å bli kvitt dem. Dette gjør han fordi han ikke har noen annen lovhjemmel etter at Odd Einar Dørum fjernet løsgjengerloven.
Hadde dette vært menneskehandel hadde det ikke vært noe problem. Da hadde politiet hatt loven i hånd og tatt de angivelige kriminelle bakmennene og fjerna tiggerne. Er dette et vanskelig resonnement å følge? Ser dere ikke logikken her?

En annen ting er at mange av disse tiggerne er sigøynere. Hva er det sigøynere ofte gjør? De flytter rundt i organiserte grupper og livnærer seg på forskjellig vis, også tigging. Menneskehandel er en ganske alvorlig kriminell handling. Den profitten som disse får inn ved tigging er bare småpenger i forhold til for eks prostitusjon og organhandel. Tror dere menneskehandlerene begir seg inn på noe slikt som tigging når profitten ikke står i forhold til den alvorlige kriminelle handlingen menneskehandel er?

Softtag

No comments: